Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Στοπ στα αντιβιοτικά για τον ελαφρύ πονόλαιμο

Ιογενή κρούσματα πονόλαιμου δεν ανταποκρίνονται στα αντιβιοτικά

 


Πολλοί ασθενείς που απευθύνονται στους γιατρούς με πονόλαιμο, λαμβάνουν μία συνταγή για αντιβιοτικά την οποία οι περισσότεροι δεν χρειάζονται, αναφέρουν αμερικανοί ειδικοί.

Ρίξτε το στο διάβασμα

Το διάβασμα ωφελεί την υγεία



Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που «ρίχνει» και τους πιο ψύχραιμους από εμάς, ένα καλό βιβλίο μπορεί να είναι το «αντίδοτο» που αναζητάμε για να ξεφύγουμε από τα βάσανά μας, να συγκεντρώσουμε και πάλι το μυαλό μας, να καταλαγιάσουμε το στρες και μακροπρόθεσμα ίσως να γλιτώσουμε απ’ το Αλτσχάιμερ.

«Είδα ειδήσεις και αρρώστησα»;

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πως τραγικές ειδήσεις αυξάνουν τα ψυχικά και σωματικά μας προβλήματα


Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Έρβαϊν, οι οποίοι αξιολόγησαν την ψυχική και σωματική υγεία 1.322 εθελοντών τις εβδομάδες πριν και μετά τις επιθέσεις στους Διδύμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ το 2003.

Ο καλός ύπνος το Α και το Ω για την επιτυχία της δίαιτας


Ο καλός ύπνος το βράδυ είναι εξίσου σημαντικός με τη δίαιτα και τη γυμναστική για το αδυνάτισμα



Πολυάριθμες μελέτες Καναδών επιστημόνων έχουν δείξει πως τουλάχιστον 7 ώρες ύπνος κάθε βράδυ μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά τις πιθανότητες αδυνατίσματος όταν κάποιος κάνει δίαιτα.

Τα μοναχοπαίδια κινδυνεύουν πολύ περισσότερο να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα




Τα μοναχοπαίδια αντιμετωπίζουν πάνω από 50% αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή και παχύσαρκα, σε σχέση με τα παιδιά που έχουν αδέλφια, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Η πιο ισχυρή ψηφιακή κάμερα άρχισε το «κυνήγι» της σκοτεινής ενέργειας

Ένα νέο εργαλείο για την μελέτη των μυστηρίων του σύμπαντος έπιασε δουλειά. Πρόκειται για την «Κάμερα Σκοτεινής Ενέργειας», την πιο ισχυρή κάμερα στον κόσμο που έχει ποτέ δημιουργηθεί για την «χαρτογράφηση» του ουρανού, η οποία θα προσπαθήσει να ρίξει φως στη μυστηριώδη ενέργεια που πιστεύεται ότι προκαλεί την ολοένα επιταχυνόμενη διαστολή του σύμπαντος (αντί για επιβράδυνση εξαιτίας της βαρύτητας).

Μελέτη: Τα κινητά δεν κάνουν κακό στην υγεία

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι η έκθεση των ανθρώπων σε χαμηλού επιπέδου ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά των κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών και δικτύων, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη ειδικής επιτροπής του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, κατά παραγγελία των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών & Τηλεπικοινωνιών της σκανδιναβικής χώρας.