Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Το κάπνισμα και το ποτό συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου του παγκρέατος


Όσοι καπνίζουν ή πίνουν πολύ μπορεί να εμφανίσουν καρκίνο του παγκρέατος σε μικρότερη ηλικία συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν αυτές τις συνήθειες, αποφαίνεται νέα μελέτη.

Πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση μήτρας από μητέρα σε κόρη

-->
Στην επιτυχή επέμβαση συμμετείχε και ο Ελληνας Ανδρέας Τζάκης
 Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση μήτρας από τη μητέρα στην κόρη της. Η επιτυχής και χωρίς επιπλοκές επέμβαση, που μάλιστα έγινε εις διπλούν (σε δύο ζευγάρια μητέρας-κόρης), πραγματοποιήθηκε από Σουηδούς γιατρούς του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τον καθηγητή μαιευτικής-γυναικολογίας Ματς Μπράνστρομ και με τη συμμετοχή του Έλληνα χειρούργου Ανδρέα Τζάκη.

Προειδοποίηση: Κενό ασφαλείας στον Internet Explorer

Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε το κοινό να σταματήσει προσωρινά να χρησιμοποιεί το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Internet Explorer και να στραφεί σε άλλα σχετικά προγράμματα (browsers), λόγω της ανακάλυψης ενός νέου κενού ασφάλειας, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κακόβουλοι χάκερ. Η εταιρεία Microsoft ήδη έκανε γνωστό ότι παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο μια προσωρινή λύση, ωσότου το πρόβλημα στον Internet Explorer αντιμετωπιστεί οριστικά με τις νέες αναβαθμίσεις ασφάλειας που σχεδιάζει.