Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο διάφανο χώμα στις ρίζες των φυτών δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες

Το «σιθρού» χώμα μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της μόλυνσης της τροφικής αλυσίδας

Όποιος έχει απορία τι συμβαίνει στις ρίζες των φυτών μέσα στο χώμα και στις γλάστρες, θα έχει την ευκαιρία να λύσει το μυστήριο με το νέο διάφανο χώμα που για πρώτη φορά δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες. Το «σιθρού» χώμα, εκτός από την ικανοποίηση της περιέργειας για τον μαγικό κόσμο των ριζών, υπόσχεται βελτιωμένα φυτά ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της μόλυνσης της τροφικής αλυσίδας.

Ενεργοποίηση ρηγμάτων στην άλλη άκρη του κόσμου λόγω ισχυρών σεισμών

Έκπληξη το επίκεντρο για τους επιστήμονες


Οι πολύ ισχυροί σεισμοί είναι δυνατό κάποιες σπάνιες φορές να πυροδοτήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες άλλους σεισμούς σε πολύ απομακρυσμένα μέρη, ενεργοποιώντας ρήγματα ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Αφρικανικά ποντίκια αναγεννούν πλήρως τους κατεστραμμένους ιστούς του δέρματος

Η ανακάλυψη θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει στην αποκατάσταση τραυμάτων και στους ανθρώπους

Οι επιστήμονες εντόπισαν για πρώτη φορά δύο συγγενικά είδη αφρικανικών ποντικιών, τα οποία μπορούν να κάνουν κάτι που κανένα άλλο θηλαστικό δεν μπορεί: Αναγεννούν πλήρως και χωρίς σημάδια τους κατεστραμμένους ιστούς του δέρματός τους. Η ανακάλυψη θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει στην αποκατάσταση τραυμάτων και στους ανθρώπους.

Επίτευγμα Ελληνα ερασιτέχνη αστρονόμου παρουσιάζεται σήμερα στη Μαδρίτη

Ο Εμμανουήλ Καρδάσης δημιούργησε τον πρώτο χάρτη ανακλαστικότητας του δορυφόρου Γανυμήδη του Δία

Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο κάνουν όλο και πιο αισθητή τη συμβολή τους στην πρόοδο της αστρονομίας, στο πλευρό των επαγγελματιών αστρονόμων. Απτό παράδειγμα αποτελεί ο Εμμανουήλ Καρδάσης, μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, ο οποίος, με ένα «χομπίστικο» τηλεσκόπιο διαμέτρου 11 ιντσών, μια κάμερα, έναν υπολογιστή και τις αναγκαίες ικανότητες παρατήρησης, κατάφερε για πρώτη φορά να δημιουργήσει ένα χάρτη της ανακλαστικότητας (albedo) του δορυφόρου Γανυμήδη του Δία.

Ασπίδα προστασίας τα φυσικά αντιοξειδωτικά για το έμφραγμα

Τα φυτικά προϊόντα είναι πιο προστατευτικά από τη λήψη μεμονωμένων βιταμινών και ιχνοστοιχείων

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες όντως μειώνει τις πιθανότητες να πάθει κάποιος έμφραγμα, αλλά η λήψη βιταμινών όχι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.